söndag 13 februari 2011

En ny hobby på gång ?

Anders i en golf-sving-pose.
Den här helgen har vi testat något nytt. - Vi har gått golfkurs!

I  två dagar har vi lärt oss teori och övat på att slå, chippa, fösa, tappa, putta och misshandla golfbollar. Och näeee, dom hamnar inte där man vill. Men, det här är bara en början.......
Det här med golf är något som vi pratat om att lära oss ganska länge, men golf tar TIIIIIID. Tidigare har vi inte haft den tiden, men nu, nu är det nog läge.
Helgens kurs var en intensivkurs. Det var jag och Anders och en tjej till, så gissa om den verkligen var just intensiv. Våran lärare Johan (jätte trevlig, jätteduktig och jättebra som lärare) har varit på oss som en igel hela tiden. Om, rätt grepp, rätt balans, rätt vinkel, rätt avslut, rätt träff, jag ni fattar. Rätt position, böj på knäna, rak rygg, ut med rumpan, raka armar, höften ska med, klubban i mattan. Bollar i luften, bollar på marken, bollar i sanden, bollar åt fel håll, bollar, bollar, bollar. Att få bollar i små hål (som ju golf faktiskt handlar om) ha vi knappast pratat om.
Men snacka om att vi har fått coaching. Och gissa om vi nu är hel super trötta. (Troligen blir det kebab till middag) Men det här var verkligen jättekul!
Nästa steg är att skriva teoriprov och sen göra ett praktisktprov. Allt inomhus. Sen, kanske, vi kan få gå ut på en golfbana, men inte utan en fadder, på länge.  Vägen till det "Gröna kortet" och att få spela helt själva, är låååååång.
Puttinggreen och bunker, inomhus. Som en liten sandstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar